SZEPTEMBERBEN JELENIK MEG A FOO FIGHTERS ÚJ ALBUMA

Minden előjel és teaser nélkül érkezett a Run című új Foo Fighters-dal június elsején. Bár ezek után sejteni lehetett, hogy készülőben van egy új lemez, ráadásul más új dalokat is játszottak az elmúlt napokban koncerteken. Most viszont megérkezett a hivatalos hír: 2017. szeptember 15-én érkezik a Concrete and Gold című kilencedik lemez.

Az album producere Greg Kurstin volt, akitől nagyon távol áll a rockzene: egyik legutóbbi nagy munkája Adele Hello című megaslágere volt, aminek társszerzője és producere volt, ráadásul a legtöbb hangszeren is ő játszott. Adele mellett olyan nevekkel dolgozott már együtt, mint P!nk, Lily Allen vagy Ellie Goulding. A választás azért esett rá, mert Dave Grohl négy éve autóvezetés közben a rádióban hallotta Kurstin zenekarának (The Bird & The Bee) Again & Again című dalát, amibe azonnal beleszeretett. Később megkereste a producert, aki természetesen nem mondott nemet erre az ajánlatra. Egyébként úgy tűnik, hogy most ez a divat: az augusztusban megjelenlő új Queens of the Stone Age-albumot is egy pop producer készítette (Mark Ronson).

Az új zenekari felállás, amely már Rami Jaffee billentyűst is állandó tagnak tekinti

Egy másik új név is bekerült a Foo Fighters-album munkacsapatába: a keverést Darrel Throp végezte, aki bár szintén ismert a popzene világában is (P!nk, The Polyphonic Spree), főleg rockzenei és alternatív munkái álta vált ismertté (Paul McCartney, RadioheadSwitchfoot vagy épp az ex-Sonic Youth frontember Thurston Moore).

Az albumról Grohl annyit árult el, hogy a Run jól mutatja az új irányt: súlyosabb gitárok, monumentálisabb megszólalás.

Az album dallistája:

1. T-Shirt
2. Run
3. Make It Right
4. The Sky Is A Neighborhood
5. La Dee Da
6. Dirty Water
7. Arrows
8. Happy Ever After (Zero Hour)
9. Sunday Rain
10. The Line
11. Concrete and Gold

A lemez borítója:

A már ismert Run klipje:

A Foo Fighters 20 év után ismét Magyarországra látogat, a koncert a Papp László Budapest Sportarénában kerül megrendezésre, az utolsó jegyek ITT érhetők el.