Közzétették a Cseh Tamás Program idei első pályázatainak nyerteseit

Cseh Tamás Program idei első három pályázatát fővárosi klubok támogatására, online és nyomtatott zenei magazinoknak, blogoknak és külföldi fellépésekre hirdették meg. Most kikerültek a nyertesek a Nemzeti Kulturális Alap honlapjára: 26 fővárosi könnyűzenei helyszín, 24 újság és online médium, illetve száznál több zenekar kapott támogatást, összesen 153 millió forint értékben.

Itt nincs lehetőség felsorolni az összes nyertest, a teljes lista megtalálható a Nemzeti Kulturális Alap honlapján, ezen a linken. Ahogy korábban is írtuk, Bajnai Zsolt, a Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégium vezetője elmondta, hogy összesen 153 millió forintot osztottak szét a három pályázatra. Ennél természetesen jóval nagyobb összegre érkeztek pályázatok, így nagyon alaposan kellett mérlegelni. Összesen 282 pályázat érkezett, közel 500 millió forintra.

A legjobb a helyzet talán a print és online médiumoknál volt, ahol 28 pályázat érkezett, ezek közül 24 kapott támogatást. A fővárosi klubok közül említésre méltó a Kuplung, a Kobuci, a Budapest Park, az A38 Hajó és a FÉSZEK két-kétmilliós támogatása. Összesen 26 fővárosi zenei helyszín kapott támogatást. Hatalmas volt az érdeklődés a nemzetközi fellépések megvalósítására kiírt pályázaton. Száznál több zenekar több száz koncertjét támogatta a kollégium, százmillió forint értékben.

Sajnálom, hogy sok olyan pályázatról kell döntenünk, amelyek az év első felében lényegében megvalósultak, hiszen 2017-ben létrejövő koncertekkel, turnékkal lehetett jelentkezni. Azért remélem, hogy az utólagos támogatás is segíteni fog azoknak, akik egyrészt komolyan gondolják a nemzetközi jelenlétet, másrészt már újabb fellépésekre is készülnek” – mondta korábban Bajnai.

A pályázók értesítése folyamatban van, és hamarosan a szerződéskötésre is sor kerül.

A cikk a Cseh Tamás Program Támogatásával készült.