MÁR A KANYARBAN A QUEENS OF THE STONE AGE ÚJ LEMEZE

Legutóbb 2013-ban jelentkezett új lemezzel az amerikai Queens Of The Stone Age, az akkor megjelent …Like Clockwork album turnéja során 2013-ban első magyarországi koncertjét adta a zenekar Sopronban, majd 2014 nyarán a Sziget Fesztiválon is felléptek. Szünetre 2015 őszén mentek, az év szeptembere óta nem adtak koncertet. Már egy ideje mennek a pletykák és ők maguk is szivárogtattak ki információkat arról, hogy új lemezen dolgoznak, most azonban egyre több konkrétum került napvilágra.

Egyrészt a zenekar hivatalos weboldalán és közösségi média felületein is feltűnt egy furcsa teaser kép:

 

Az, hogy a 25 a lemez címe lesz vagy a felvezető kislemezé, netán egy dátumra utal, azt nem tudni. Amit viszont tudunk, az az, hogy június 22-én egy kanadai koncerttel indul a 2017-es turnéjuk, ám az hamar Ausztráliában és Új-Zélandon folytatódik majd. Josh Homme frontember az ausztrál news.com.au-nak azt nyilatkozta, hogy az első dal megjelenik a turné ausztrál szakaszára. Szintén elárulta, hogy az új albumon nem lesznek vendégzenészek, szakítva ezzel egy hosszú hagyománnyal. A legutóbbi anyagon a már megszokott vendégdobos Dave Grohl (Foo Fighters) mellett feltűnt még többek között Trent Reznor (Nine Inch Nails), Alex Turner (Arctic Monkeys) és Elton John is.

A hetedik QOTSA-lemez tehát erősen közeledik. Már csak abban bízunk, hogy ez is bivalyerős lesz, mint az eddigiek. És persze egy Magyarországot is érintő európai turné sem ártana.

Végül pedig jöjjön egy remek élő előadás a Letterman műsorból. Az I Sat By The Ocean a 2013-as album egyik húzódala volt:

 

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ