ERŐS KAMPÁNNYAL TÉRT VISSZA A FOO FIGHTERS

A Dave Grohl vezette Foo Fighters jelenleg az egyik legnagyobb rockzenekar a világon ami az eladásokat, koncertbevételeket vagy az online kereséseket illeti. Ha a nagy veteránok már nem állnak színpadra, ők biztosan nagy veteránok lesznek. A zenekar most újra turnéra indul, a legfontosabb koncertjük bejelentése pedig elég emlékezetes marad.

Azt, hogy 2017-ben útnak indulnak, már jó ideje bejelentették, új weboldalukon ugyanis Európa térképe tűnt fel, amelyen egyes városok kivilágítva jelentek meg. A site-on egy digitális útlevél is elérhetővé vált, amelybe belelapozva, megtudhattuk, hogy mely országokban mely fesztiválokon lépnek fel (egyelőre önálló koncertet nem jelentettek be).

A weboldal nemrég megint frissült, most már egy reptéri kijelzőt szimbolizálva jelennek meg a koncertek részletei. Ehhez kapcsolódóan megjelent egy visszaszámláló is, amely tegnap este járt le. A lejárat előtt nagyon nagy találgatás volt, hogy mi fog történni, de sokak tippje vált be: a zenekar pótolja a 2015-ben Dave Grohl koncertbalesete miatt elmaradt Glastonbury-fellépést. A leginkább árulkodó jel az volt, hogy a zenészeket többen látták Los Angeles LAX repterén.

A LAX Los Angeles-i reptéren pár napja

A Hollywood to You még egy rövid interjút is készített a frontemberrel séta közben:

Ahogy arról pár hónapja már beszámoltunk, a Glastonbury 2017 első bejelentett fellépője a Radiohead volt, akik szintén különleges módszert választottak a konfirmáláshoz. Mivel Grohl és barátai is elég nagy mókamesterek, várható volt, hogy ők sem egy sima Facebook poszttal tudatják majd a hírt. Itt vált gyanússá a dolog, hogy ha repülnek – ráadásul nagyobb csomagokkal – akkor valószínűleg a helyszínre mennek. Nos, nem a fesztivál területe volt az úticéljuk, de ahhoz nagyon közel: Frome, Somerset, ami lényegében a szomszédban van. Mire lejárt a már említett visszaszámlálás, a zenekar már a színpadon állt Frome város Cheese and Grain nevű klubjában. És, hogy hogyan töltötték meg a 800 fős kapacitású klubot? Egy jó adatbázis és gyors levélszállítás kellett hozzá. Több rajongó ugyanis ilyen levelet kapott:

Egyébként pedig olyan világban élünk, hogy ha valaki meglát egy repülőgépet a fesztivál területén, egyből megosztja twitteren:

Szóval a promóciós célú, mininek egyáltalán nem nevezhető koncert megtörtént, a zenekar pedig csúcsformában kápráztatta el a megjelenteket, ráadásul több különlegességgel is készültek. A 2015 őszén megjelent Saint Cecilia EP-n található Sean című dalt élőben is bemutatták és két új dal(részlet) is elhangzott. Ami mégis a legjobb a Foo Fighters kapcsán, az a rajongókkal való szoros kapcsolat. A koncert vége felé több olyan dal is elhangzott, amit a helyszínen lévő rajongók kértek a zenekartól. A teljes dallista ITT érhető el. A koncertet élőben streamelték Facebookon és YouTubeon is, sajnos a felvételeket utána nem hagyták fent, így már nem nézhető vissza.

A Foo Fighters Glastonbury-fellépése június 24-én, szombaton lesz. Így hát az sem véletlen, hogy ez a titkos koncert is 24-én került megrendezésre.

Most már csak azért kellene drukkolni, hogy létrejöjjön a második magyar koncert, aminek idén még külön apropója is lenne: a Foo Fighters első és eddigi utolsó magyarországi fellépése 1997-ben, vagyis kereken 20 éve volt. Egy maréknyi elszánt hazai rajongó Grohl januári születésnapja alkalmából erre magát az ünnepeltet is emlékeztette, akik a Hajógyári szigeten forgattak a kemény mínuszokban:

További Foo Fighters aktualitásokért érdemes követni a We need a Foo Fighters show in Hungary Facebook oldalt.