EGYMILLIÓ NÉZŐ ÉS 90 MILLIÓ DOLLÁR A GUNS TURNÉ EDDIGI MÉRLEGE

Év végén minden a Guns N’ Roses európai turnéjának dátumaitól volt hangos, de itthon gyorsan lehűtötte a kedélyeket, hogy egyrészt nem lesz budapesti állomás, másrészt a közeli bécsi és prágai koncertek jegyárai azért elég zsebbenyúlósan lettek meghatározva. Ettől függetlenül borítékolható, hogy hazai rajongók százai zarándokolnak el a két koncertre, hogy láthassák azt a rock történelmi pillanatot amikor újra egy színpadon zenél Axl, Slash és Duff. Az alábbi rövid összefoglalónkban bemutatjuk azokat az információkat amit a Gunsról 2017-ben tudni érdemes, vagy legalábbis érdekes.

Guns live51. Elkerüli Magyarországot a Guns N’ Roses Not In This Lifetime turnéja. A hazai szervezők próbálkoztak elhozni a csapatot Budapestre, de sem az anyagi feltételek, sem pedig megfelelő helyszín nem állt rendelkezésre. A zenekar eddig két alkalommal játszott nálunk: először 1992 májusában, a Use Your Illusion I-II lemezek turnéján a Népstadionban, majd 2006-ban, a Papp László Budapest Sportarénában.

2. Húsz év után zenél újra együtt a Guns N’ Roses, a 2017-es turnén a felállás: W. Axl Rose ének, Slash gitár, Duff McKagan basszusgitár, Dizzy Reed billentyűk, Richard Fortus gitár, Frank Ferrer dobos, Melissa Reese billentyűs. Az együttes akkor állhatott újra össze, amikor az 52 éves Axl Rose énekes és az ötvenéves Slash, a zenekar gitárosa véget vetettek az ellenségeskedésnek.

3. Az európai dátumok mellett japán, thaiföldi, ausztráliai, új-zélandi és dubaji időpontokat is bejelentettek 2017-re.  A turnét Dublinban kezdik május 27-én, utoljára július 12-én játszanak Hollandiában, ezután még Tel-Avivban is adnak koncertet. Fellépnek többek között Portugáliában, Spanyolországban, Svájcban, Olaszországban, Németországban és Franciaországban. Prágában július 4-én, Bécsben július 10-én játszik az együttes. A teljes lista: ITT.

Turné2017

4. A zenekar máris 90 millió dollárt keresett az eddigi koncertekkel. A zenekar észak-amerikai stadionkoncertjeit több mint 1 millió néző tekintette meg.

5. A Guns N’ Roses fellépti díja ezen a turnén körülbelül 3 millió dollár koncertenként, azaz csaknem 900 millió forint.

6. A Guns N’ Roses 1985-ös alapítása óta több mint 100 millió albumot adott el, leghíresebb dalaik, a Sweet Child O’ Mine, a Welcome to the Jungle, a Paradise City vagy a November Rain rockrajongók nemzedékeire voltak óriási hatással.