ZENÉBEN ÉS MÁS TERÜLETEKEN IS ERŐSÍT A CAMPUS FESZTIVÁL

Kelet-Magyarország legnagyobb látogatottságú eseménye, a debreceni Campus Fesztivál sajtótájékoztatóján jártunk, ahol nem csak az idei zenei felhozatalról kaptunk felvilágosítást, hanem a négynapos rendezvény kulturális, infrastrukturális és gasztronómiai fejlesztéseiről is.

A tavaly több, mint 85.000 látogatót regisztráló fesztivál idén újabb rekordot akar dönteni a fesztiválozók számát tekintve, ehhez pedig emelték a színvonalat is: minden eddiginél több nemzetközi előadót hívtak meg, ezek közül a legfontosabb talán Jess Glynne (UK), aki első magyarországi fellépését a hajdúsági megyeszékhelyen adja majd (egy hónappal később fellép majd a Szigeten is). Szintén örömteli hír a Clean Bandit (UK), a Kensington (NL) vagy a Therapy? (IRL) látogatása.

Campusz Fesztivál sajtótájékoztató, Nagyerdei Víztorony
Fotó: Reszegi László

A sajtótájékoztatón Kósa Lajos, Debrecen volt polgármestere, a Fidesz frakcióvezetője azt mondta, hogy a Campus ugyanolyan kiemelt projekt a kormány számára, mint a Sziget, sőt, bizonyos vetületben fontosabb is, mert nagy részben hazai látogatói vannak, míg a fővárosi rendezvény a beutazó turizmus szempontjából érdekes. Dr. Papp László, Debrecen polgármestere szerint városmarketing szempontból az egyik legfontosabb városi rendezvény, amelyet a teljes városvezetés támogat.

Dr. Papp László, Debrecen polgármestere. Fotó: Reszegi László
Dr. Papp László, Debrecen polgármestere. Fotó: Reszegi László

Megszólalt prof. Dr. Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora is, aki az egyetem és a fesztivál kapcsolatát viccesen magyarázta, amelyet tudományos szintre emelt, miszerint lehetőség lesz véralkoholszintek mérésére. Bienerth Gusztáv turizmusért felelős kormánybiztos szerint a magyar turizmus részben a fesztiválok miatt sikeres, amelyben Debrecen és a Campus Fesztivál az egyik legjobb példa. A Campus mögött álló cég ügyvezetője, Miklósvölgyi Péter két fontos bejelentést is tett: eljött a FestiPay ideje, vagyis idén már nem lesz lehetőség készpénzes fizetésre. A másik fontos dolog, hogy lehetőség lesz borravalót adni a vendéglátóknak egy 0 és 20 százalék szélsőértékekkel rendelkező, Jattcsúszka nevű digitális rendszeren. Az ügyvezető azt is elmondta, hogy mivel a városban megnőtt az igény a magas színvonalú gasztronómiára, így a Campus Fesztivál ebben is fejleszt: idén már 30 különböző vendéglátó várja majd a fesztiválozókat. Páll László fesztiváligazgató elárulta, hogy két nagyszínpad lesz (az eddigi Pepsi mellé az OTP kerül be), mert a programok mennyisége ezt megköveteli. Dr. Süli András programigazgató szerint a soproni VOLT Fesztivál tévedett, amikor azt állította, hogy náluk lép fel a legtöbb hazai előadó, ugyanis ez az érdem Debrecené, a pontos szám pedig 192(!). Hozzátette, ez nem jöhetne létre a Cseh Tamás Program nélkül, amely számos zenekart hozzásegített ehhez és remélhetőleg közülük többen is eljutnak a nagyszínpadokig pár éven belül. Süli azt is elárulta, hogy minden eddiginél nagyobb kerékpártárolóval készülnek, amely 1000 kétkerekű tárolására lesz alkalmas.

Dr. Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója. Fotó: Reszegi László.
Dr. Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója. Fotó: Reszegi László.

A későbbiekben felszólalt még a DKV vezérigazgatója, Nagy Attila is, aki azzal a jó hírrel érkezett, hogy a korábbi C1-es és C2-es Campus-buszjáratok mellé idén lesz egy C3-as is, amely Debrecen-Józsára közlekedik majd. Emellett természetesen egész éjszaka járnak majd az 1-es villamosok is.

A Dumaszínház képviseletében Hadházi László szólalt fel, aki meglepő módon nem a standup-programokat ismertette (nagyon sok fellépő lesz), hanem egy zenei programra hívta fel a figyelmet, amelynek ő is részese lesz több ismert zenésszel együtt. A zenekar neve Bozontos remény.

Jelen volt a Tankcsapda-vezér Lukács Laci is, aki talán a leglazább válaszadó volt, ő valójában annak örül, hogy a koncert utáni ivást követően most végre hamar ágyba kerülhet majd.

Lukács Laci, Tankcsapda. Fotó: Reszegi László.
Lukács Laci, Tankcsapda. Fotó: Reszegi László.

Az idei Campus Fesztivál július 20 és 24 között kerül megrendezésre a debreceni Nagyerdőn a Nagyerdei Víztorony és a Nagyerdei Stadion közötti területen.

Fotó: Reszegi László.
Fotó: Reszegi László.
Fotó: Reszegi László.
Fotó: Reszegi László.
C006
Éva Presszó minikoncert. Fotó: Reszegi László.

Weboldal: http://campusfesztival.hu/

Hivatalos Facebook oldal: https://www.facebook.com/campusfesztival/

Hivatalos Instagram oldal: https://www.instagram.com/campusfesztival/