NOMAD INTERJÚ A SHOCKMAGAZIN.HU-N

Februárban, Sajnálom címmel új dalt mutatott be az egykori The Bedlam tagjaiból alakult, ám időközben ezzel együtt is komoly változásokon átesett Nomad. A 2014-es Hotel Polimer albummal komoly szakmai- és közönségsikereket elérő zenekar már készített rádiós témát a Légy jó formájában, de ezzel az új felvétellel minden korábbinál dallamosabb és fogósabb oldalát tárja fel a csapat, akik nyárig a Road vendégeként járják majd az országot. Jánosi Szabolcs gitárosnak, a shockmagazin.hu-n Draveczki-Ury Ádám tette fel kérdéseit.

Milyen élményeket szereztetek a Tankcsapda vendégeként? Egyáltalán hogy fogadta a Nomadot Lukácsék közönsége, mennyire ismertek benneteket, illetve milyenek voltak a visszajelzések?

A Tankcsapda-turné hatalmas élmény volt számunkra. Én személy szerint is rengeteget tanultam. Nem véletlen, hogy ott tartanak, ahol. Igazi barátok, a stábjuk a végletekig profi, minden segítséget megadtak a színpadon. Így mindig öröm volt a deszkákra állni. A Tankcsapda közönsége jó értelemben véve fanatikus, igazán zeneszerető közösség, akiknek öröm volt játszani. Mi úgy érezzük, hogy nagyon jól sikerült a turné, és sokan megismertek bennünket.

 

Beváltotta-e a hozzá fűzött reményeiteket a Hotel Polimer? Szerintetek mennyire sikerült felhelyezni a térképre vele a zenekart?

Őszintén szólva nem gondolkodtunk hozzáfűzött reményekben. Egy zenekar sehová sem tud eljutni kemény és tudatos munka nélkül. Mi erre koncentráltunk inkább, és a jövőben is ezt tesszük. A Hotel Polimer sok szempontból ennek a gyümölcse, és később a vártnál is jobban utat tört magának. A térképre felkerülésről egyedül a közönség feladata dönteni. Nekünk jó dalokat kell írni és koncertezni.(nevet)

Mennyire fogadták el a változásokat / váltást a régebbi hívek, akik még a Bedlam idejéből csapódtak hozzátok, és elsősorban a személyi átfedések miatt kezdték el hallgatni a zenekart?

Erre talán a legnehezebb tudni a választ. A Nomadot három éve úgymond a nulláról kezdtük el a csillagszületikes Marcival, a bedlamos Cicóval, Petyával és a Neck Levivel. Mára már a csillagszületikes Marciból Nomad Marci lett. Mi még megkapjuk néha a jelzőt, de nincs is vele baj. Azt látom, hogy akik bedlamosok, és hozzácsapódtak a Nomad-rajongóihoz, azoknak ugyanúgy tetszik a Nomad is. De talán az is elmondható, hogy a Bedlam-tábor jó részét intellektuális underground fanok alkották, akik mára már a család és a munka mellett keveset járnak aktívan koncertekre.

A teljes interjú ITT olvasható el.